Félreértés ne essék...Henye jó hely!!!

2014. március 11. 07:10 - fekete-barany.blog.hu

Éjjel visszanéztem elég sok posztot és az arra érkező kommenteket. Furcsa dolog látni, hogy a blog indulása óta mennyi minden történt, mennyi minden nem úgy történt és a véleményünk, világnézetünk, illetve ezek változásai milyen görbét rajzoltak ki. Erre jó egy napló, szembesül az ember a saját korábbi gondolataival?

Szóval most lesz három éve, hogy megvettük a házunkat, pár hónap múlva három éve, hogy ide költöztünk. Lelkesek voltunk, tele voltunk ötletekkel, tervekkel, határtalan jó szándékkal. Aztán szembesültünk azzal, hogy egy csomó dolog nem úgy van, mint azt mi gondoltuk. Naivitás, tapasztalatok hiánya, némi önteltség.....mindenesetre tanulásnak jó volt a három év. Most nem akarok a szakmai tévedésekről, a kapott rossz tanácsokról beszélni - az majd megér egy külön posztot - legyen elég annyi, hogy a legjobb recept: olvass el mindent, kérjél tanácsot, halgass figyelmesen minden véleményt, döntsd el, hogy hogyan csinálod ééééés: Készülj fel rá, hogy nincsenek tuti receptek. Van egy saját helyzeted (föld, éghajlat, stb.), a saját technológiai lehetőségeid és a saját technológiai akaratod, ki kell próbálni amit a legjobbnak hiszel, fel kell készülni arra, hogy akár évekig egyáltalán nem fog működni, és a tapasztalatok alapján meg kell találnod a saját utadat.   

De ma nem erről akarok írni. Ma azt akarom elmondani, hogy bármit is szűrtetek le a korábbi bejegyzéseimből, tudnotok kell, hogy Balatonhenye nagyon jó hely!!  Sokat gondolkoztunk ezen az elmúlt időben és bár az élet nagy varázsló és velünk is sok minden történhet még a jövőben, de azt gondoljuk, hogy Henye egy csodaszép falu, elég sok kiaknázatlan lehetőséggel és azt is gondoljuk, hogy jó itt lakni. A beilleszkedésünk nem igazán úgy sikerült mint szerettük volna, de a dolgok majd a helyükre kerülnek. Segíteni akartunk sok mindenkin (mint ahogyan a blog bevezetőjében is megfogalmaztuk), de az élet úgy hozta, hogy most a falu problémái helyett a saját problémáinkkal kell foglalkoznunk. Persze most is vannak jól működő kapcsolatok, vannak emberek, családok, barátaink akik tudják, hogy számíthatnak ránk ha szükségük van rá és mi is számíthatunk rájuk. És persze vannak emberek akik mogorván félrefordulnak ha köszönünk az utcán, de ez igazából nem számít. Azért írom ezt le, mert úgy tűnhet az írásaimból, hogy itt csak rossz emberek laknak akik csak az egymással való kibabrálással törődnek.

Nos, ez a falu ilyen szempontból olyan mint bármelyik másik. Van itt egy pár (szerencsére igen kevés) rosszindulatú irígy ember és nagyon-nagyon sok jóindulatú békés, aki örül a más örömének is. Vannak családok akik boldogulni szeretnének és ezért küzdenek igen sokat. Vannak fiatalok (idén is születnek babák hála istennek) akik több lehetőséget, jobb feltételeket érdemelnének. 

Szóval itt is van minden, irígy és önzetlen, békés és arrogáns, dolgos és lusta.

Ez van a ködös romantikán túl.

Arra jöttem rá, hogy nem kell ezen sokat rugózni. Aki fel akar jelenteni (az sokat áldogál a kerítés szélén és járatja a szemét)  annak bármit teszel akkor is csak azon jár majd az esze, hogy hol ártson. 

Aki meg normális, ahhoz lehet barátsággal fordulni és normális viszonyt kialakítani.

Mindkettővel együtt kell élni. 

Süt a nap, itt a tavasz, sportolunk a kertben, a kedvünk jó

Szomszéd Marika néni néha (gyakran) meglep a kedvencemmel, hajtogatott káposztással

 photo-3_1.JPG

 

Dolgozik a hatéves a tavaszi napsütésben...

 photo-5.JPG

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr75853570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zergetoll 2014.03.11. 15:06:46

Kedves Fekete Bárány!

Tanácsot szeretnék kérni Öntől. Hogyan tegyem?

fekete-barany.blog.hu 2014.03.12. 19:38:00

@zergetoll: Szia, barany500kukacgmail.com vagy hétvégén: 06/209-833-714

Üdv
süti beállítások módosítása