Csendélet a hóban

2013. január 29. 14:08 - fekete-barany.blog.hu

photo2_1359463538.JPG_1296x968

Méghogy télen pihenünk mert nem kell semmit csinálni? Elmesélem egy napunkat:

Reggel 7, indulás a suliba, másikunk (jelen esetben én) le az állatokhoz. Esett az eső vagy olvad a hó, mindegy is, a lényeg, hogy a malac óvoda beázott, az első húzós napon kb. 15 cm vízben áltak az állatok, úgyhogy 600 liter vizet (és mást) mertem ki alóluk mire megfelelő körülmények lettek. Azóta szinte minden reggel víztelenítés kézzel azaz vödörrel. Néha szokták mondani, hogy mennyire irigyelnek, szép környéken nyugalomban élünk...ezt is tessék kérem beleszámolni amikor szart kell pakolnunk!!

Nagyon fájt a hátam panaszkodtam a professzor úrnak (gerinc specialista), mondta, hogy nem műt meg, járjak gyógytornára. Mikor elbeszélgettünk és kiderült, hogy mivel foglalkozom, azt mondta, hogy a kapálás és a lapátolás segíteni fog, meg fognak erősödni a gerinc mély izmok. Nos, erre minden esélyem megvolt az elmúlt napokban.

Víztelenítés után szalmázás, majd etetés. Az itatás külön téma, egy nap két ütemben 250 liter vizet kell lecipelnem 25-30 kg-os kannákban, a fagymentes csaptól az út átlag 100 méter. Állítólag ez is jó a gerincnek, mindenesetre sportoláshoz (mondjuk síeléshez) már nincsen "kedvem".

Közben 10 óra lett, zárásként rutinból villanypászor ellenőrzés. Hoppá, ez testel! Azaz valahol gond van. A malacok még nem jöttek rá, de egy-két nap alatt ki szokták szagolni és akkor nagy a baj!!

Valahol elszakadt, vagy a földdel érintkezik. Nem tudjuk hol, mert a hófúvás miatt sok helyen hó alatt van az alsó vezeték. Nosza, lapát elő, kiásás a sok helyen 40-60 cm hó alól. A gond csak az, hogy a villanypásztor 600 méter hosszan van felszerelve!!!

Hívok segítséget, kiássuk, elmúlt dél, szédelgünk a kimerültségtől, a reggelit kihagytuk úgyhogy az éhségtől is és mindenünk tele van vízzel vagy hóval. Bűzlök a malacoktól, de a végére érünk és már nem sajnálok semmit. Mindenki (minden állat) jól van, szárazon, jóllakottan, én meg bemehetek egy forró zuhany alá, ehetek egy friss disznótorost (illetve sült velős tojást), délután alszom egy órát és mire 16 óra lesz, végre leülhetek dolgozni (ügyeket intézni) a számítógép elé, hogy elmondhassam azért ma is csináltam valamit. 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr755051055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása