Múlt szombaton előadást tartottunk a Werk-ben, amire elkísért Jacek, 5 fajta burgonya Keszthelyről és egy pár üveg Skrabski Betyár. A prezentációt 2 órásra terveztünk, 4,5 lett belőle, közben az akadémia hallgatói segítettek krumplit pucolni, francia rakottburgonyát és sültkrumplikat készíteni, illetve megállapították a következőket:
- A megsütött és kóstolt fajták között zongorázni lehet a különbséget, pedig ugyanott teremtek, ugyanolyan technológiával.
- Mindegyik kítűnő volt, azonban mind máshogyan. A kedvenc a Balatoni Rózsa lett, második az Arany Csipke.
Azt gondolom, hogy egy alapanyagokról szóló előadás során nem is lehetett volna jobban érzékeltetni, hogy miről beszélünk.
Az alábbi Keszthelyi fajták kerültek bemutatásra:
1. Balatoni Rózsa
2. Arany Csipke
3. White Lady
4. Hópehely
5. Basa (Balatoni Sárga)
Köszönjük a felkérést a Werk Akadémiának, a mintákat a Keszthelyi Burgonyakutatónak (Polgár Zsolt igazgató úrnak).