Előadást tartottunk és krumplit sütöttünk a Werk Akadémián

2015. október 16. 05:46 - fekete-barany.blog.hu

Múlt szombaton előadást tartottunk a Werk-ben, amire elkísért Jacek, 5 fajta burgonya Keszthelyről és egy pár üveg Skrabski Betyár. A prezentációt 2 órásra terveztünk, 4,5 lett belőle, közben az akadémia hallgatói segítettek krumplit pucolni, francia rakottburgonyát és sültkrumplikat készíteni, illetve megállapították a következőket:

- A megsütött és kóstolt fajták között zongorázni lehet a különbséget, pedig ugyanott teremtek, ugyanolyan technológiával.

- Mindegyik kítűnő volt, azonban mind máshogyan. A kedvenc a Balatoni Rózsa lett, második az Arany Csipke.

Azt gondolom, hogy egy alapanyagokról szóló előadás során nem is lehetett volna jobban érzékeltetni, hogy miről beszélünk.

Az alábbi Keszthelyi fajták kerültek bemutatásra:

1. Balatoni Rózsa

2. Arany Csipke

3. White Lady

4. Hópehely

5. Basa (Balatoni Sárga)

Köszönjük a felkérést a Werk Akadémiának, a mintákat a Keszthelyi Burgonyakutatónak (Polgár Zsolt igazgató úrnak).

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr367972431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása