A kistermelők élete csupa móka és kacagás... (szappanopera egész életen át)

2015. április 14. 08:02 - fekete-barany.blog.hu

Modhatnám, hogy beszéljenek a képek (no comment?), a helyszín a Kaposvári piac. 

Miért van az, hogy az állami (vagy EU?) pénzből létrehozott, és elvileg jó ügyet szolgáló helyi termék boltban is minden van mint a bucsúban, csak helyi, kistermelői termék nincs?

A kérdés persze költői, de azért felháborítanak a képek annyira, hogy foglalkozzam vele.

Kedves Kereskedők!!

Kérlek ne oktassatok ki bennünket napról napra, ne gyertek azzal, hogy nem értük a kereskedelemhez amikor nem adunk bizományba vagy halasztott fizetéssel árut. Nem adunk, mert ilyen a közbizalom, a játék általában azzal végződik, hogy ti nem fizettek, ezért mi sem tudjuk fizetni a partnereinket, aztán ők sem....

És azért sem adunk mert mi nem nagyvállalatok vagy bankok vagyunk korlátlan tőkével...

És azért sem, mert azt gondoljuk, hogy a mi feladatunk termelni és ehhez előteremteni a vállalkozás által kívánt tőkét, a ti feladatotok pedig kereskedni és ehhez nektek kell azzal a forrással rendelkezni, amit befektettek többek között áruba... Hogyan is szokták mondani kinek a ......- val a csalánosban?

 Elegem van abból, hogy sokszor 2 évet várok a pénzemre...vagy örökké.

Lehet, hogy ezért sincs kistermelői áru a helyi termék boltban. De akkor talán legalább le kéne cserélni a logót, vagy valami, meg el kellene gondolkozni ezen az egész ügyön. Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy kedves kistermelők, most mindenki álljon fel, tegye le ami a kezében van és menjen haza, foglalkozzon valami mással (mehetünk vissza a balettba ugrálni?).

 Egyébként szép az idő, jó a kedvünk, tesszük a dolgunkat (ne tévesszen meg senkit ez a zsörtölődés).

 

20150410_120011.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr737366534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jozeph Pelikahn 2015.04.14. 08:44:14

Szerintem úgy értik, hogy "Termékek Boltja", ami itt van helyben. :-)

fekete-barany.blog.hu 2015.04.14. 09:04:49

Ez olyan amikor az önmagát kistermelő csirkésnek beállító kereskedő (hentes)-től kérdeztem, hogy: "Tiétek az áru?" erre azt mondta, hogy igen. Amikor meg akartam látogatni a farmot és kiderült, hogy egy darab élő állat sincs és nem is volt soha, akkor arra jöttem rá, hogy arra gondolt, hogy a saját tulajdona, tehát az övé, mármint vette a vágóhidon. Tehát végülis jó vélaszt adott.

Lazybones (törölt) 2015.04.14. 16:53:36

A helyi ugyebár egy relatív fogalom... Ha jól látom, a képeken magyar, illetve közép-európai termékek vannak - rá lehet fogni, hogy helyi. :)

fekete-barany.blog.hu 2015.04.16. 08:03:58

Szia, Értem a viccet, de ezen kívül tudni kell, hogy a helyi termék illetve helyi termelő nem relatív fogalom, van erről szóló rendelet elég szigorú definicióval. Meg van határozva, hogy mitől helyi (megyén belül vagy az adott piactól 30 km-es körzetből, kistermelő által előállított, nébih engedéllyel rendelkező termékek). A chio chips nem igazán ez a kategória...
süti beállítások módosítása