Globális aggódás

2017. január 05. 05:10 - fekete-barany.blog.hu

dreamstime_xs_39475686.jpg

Felelőtlen populista világpolitikai vezetők, felrúgandó klímaegyezmények, sosem volt meleg a sarkokon… nem sok jó elébe nézünk. 

Kénytelen vagyok abban hinni, hogy felütötte a fejét az igazi gonosz. Nem a könyvekből ismert mítikus földöntúli lény, nem valami külső hatalom aki szándékosan rosszat akar, nem és nem, a helyzet ennél egyszerűbb. A mindannyiunkban szunnyadó gonosz, amely a kapzsiság, a hatalomvágy és természetesen a mindent háttérbe szorító személyes EGO. A nagypolitikai játszmák hátterében ott vannak a mi életünkben is előforduló (kisebb) viták, az egyének a közösségre vagy csak egyszerűen más egyénekre káros önző döntései. Vagy mégsem? Hajlandóak vagyunk mi is apró dolgokat a saját környezetünkben megoldani annak érdekében, hogy egy kis lépéssel hozzájáruljunk a gonosz elleni küzdelemhez? 

Sok jót nem tartogat a jövő, a szent tudomány a kapzsiság (=üzlet) szolgálatába állt, ha az érdek úgy kívánja akkor a margarint kell felmagasztalni és minden más (természetes) altírnatívát bűnös gonosznak kikiáltani (ez azért elég jól sikerült 60 évig nem?), a terméshozamok és a szállíthatóság  érdekében elsilányítani minden zöldséget, a növényi diverzifikáció támogatása helyett vetőmag monopóliumokat hozni létre amelyek egy-egy fajta növényt támogatnak csak és meggátolnak abban, hogy újra tudd vetni a növény magját, a mezőgazdasági termelésen keresztül a VILÁG LEGJOBB ÜZLETÉVÉ TENNI a műtrágya és permetezőszer gyártást, az éhezők százmilliói miatti aggódást kártevőknek ellenálló genetikalilag módosított növényekkel próbálni megoldani (majd azt is módosítani, a felmerülő problémák miatt soha nem látott veszélyességű permetezőszerekkel kezelni) mindaddig, míg ki nem derül, hogy hiba volt a képletben, a növény és a vegyszerek pár évtized után kikerülnek a forgalomból (jön helyettük újabb szuper ötlet) - de addigra …..Don’t take it personal, it is only business….

(Monsanto évi árbevétel USA: 15,8 milliárd USD, eredmény 7 milliárd USD és ezzel a világ mezőgazdasági profilú cégei között csak 40. a listán)

Mint minden korábbi hasonló poszthoz, majd ide is jönnek a trollok, a szent tudományban hívő (főleg egyetemisták), elmondják ingerülten, hogy a tudomány így meg úgy… srácok, túl fiatalok vagy túl hiszékenyek vagytok, nézzetek utána hány szuper találmányról derült ki az évtizedek során, hogy miután szépen lassan emberek százezreinek halálát vagy más nyomorúságát okozták, szépen csendben be lettek tiltva, ki lettek vonva a forgalomból. Az azokat előállító szupercégek (vegyipari konszernek, gyógyszergyártó vállalatok) azóta is élnek virulnak, mintha mi sem történt volna… mezőgazdasági vegyszerek, ember gyógyszerek, élelmiszeripari alapanyagok…hányszor vált a bolygó ember kisérleti tereppé?

(A BASF a világ egyik legnagyobb vegyipari konszernje, jelentős mértékben a mezőgazdasági inputokra támaszkodik…ma neki is van közel 7 milliárd USD profitja egy évben, egyébként a náci németország egyik támogatója és legsikeresebb vállalata volt, többek között a Zyklon-B nevű termékkel…mindezt csak azért mondom el, mert egyre jobban biztos vagyok abban, hogy a létező gonosz köztünk él a földön lételeme a kapzsiság, erkölcse nincs, és számára minden csak “only business”) 

Hinni kell-e a tudományban? Igen hinni kell a fejlődésben, kutatni az ismeretlent, hinni kell a tudományban, persze. De nem kell dogmaként tekinteni a tudomány állításaira. Nem kell feltétlenül elhinni amit egy tudományos kutatás vagy egy nagyvállalat állít. Régen évente jelentek meg nagy számban kutatások a dohányzás egészségre pozitív hatásairól és néha egy-egy kósza tanulmány ennek ellenkezőjéről. Minden attól függ, hogy ki fizeti a kutatást és mi a kutatásban részt vevők szándéka….

Tehát higgyünk benne és támogassuk a tudományt, de próbáljunk meg a sorok mögé nézni, a célokat, szándékokat ezek nyomán az erkölcsi tartalmat is keresni…. 

Mindaddig amíg nincs jobb, biztos megoldás, nos addig marad a jóisten vagy az anyatermészet által alkotott eredő, a természetes, a valódi. Az még sosem csapott be. 

Folyt. köv.

További részek: 

I. Genetikailag módosítjuk a kukoricát, de NEM TUDJUK, HOGY EGY MARÉK FÖLDBEN MI VAN!

II. Mit tehetünk mi a gonosz ellen? Mi a felelősségünk gyermekeinkkel szemben?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr2612098347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása