Az eszem megáll!!

2013. március 10. 06:56 - fekete-barany.blog.hu

Facebook-ról jött a hír, hogy amerikai kutatók felfedezték, hogy a szállításra, eltarthatóságra irányuló nemesítési (és génmanipulációs) tevékenységük eredményeként íztelen termékek uralják a piacot- és ez hiba. Mármint beismerték, hogy elrontották a tudományos fejlesztést.

ÉS EZÉRT, tovább kutatnak, hogy az ízt is bele lehessen rakni a paradicsomba!!!

http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/2849-ezert-nincs-ize-a-paradicsomnak

Igazi paradicsomot termelni őshonos magokból az persze nem megoldás. Ilyenkor jön az általános (és hamis) érvelés, hogy az intenzív termelés nélkül a földbolygó lakossága éhen pusztulna, mert nem lehet hagyományos módszerekkel - urambocsássa meg - bio módszerekkel elegendő élelmiszert termelni!!

De lehetne!!

Mondjuk a Kárpát medencében termelhető élelmiszerekkel el lehetne látni kb. 40 millió embert. 

Szerintem. És még sokak szerint.

1418781267215013.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr595125547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.04.01. 18:44:52

Kérlek, nézz már utána, hogy az országban mennyi gabonát termelünk, és mennyi a felesleg. Aztán ennek vedd a felét-kétharmadát (mint nem intenzív termésmennyiség). A maradvány NULLA.

Ha csak ezt megnézted volna, elgondolkoznál azon a 40Mio emberen, amit ez az ország el bír tartani.

És ha már környezettudatosság: légyszi, úgy is számoljunk, hogy a gázolaj nem Oroszországból jön, hanem repceolajjal, hogy az energiamérlegünk ne legyen negatív.

fekete-barany.blog.hu 2013.04.02. 10:18:32

Nem nagyon tudok mit kezdeni a kommenteddel, mert az egyenletet sem értem...

De ha jól értem akkor azt akartad mondani, hogy intenzív, vegyszeres termelés nélkül éhen halnánk. Meg azt (talán), hogy annyi gabonát termelünk amennyit megeszünk (ami messze nem igaz).

(A poszt egyébként a paradicsomról szólt nem a búzáról.)

Maradjunk annyiban, hogy más vallásúak vagyunk?
Gondolom, hogy megtanították az egyetemen, hogy milyen vegyszerek nélkül LEHETETLEN földet művelni. Meg talán azt is, hogy a nagy és hatékony gazdaságok nélkül kipusztul a föld lakossága.

Mi meg másban hiszünk, ennyi az egész nem több. Szerintünk ami ma folyik, az az adottságok és a lehetőségek felélése a kapzsiság oltárán. Mivel borász vagy mondok egy példát:

- Engem zavar az, hogy a borászok kapálás helyett gyomirtóznak. Persze rá van írva a szerekre, hogy nem fog a növénybe bekerülni, de ezt mondták az elmúlt 90 évben is, aztán néha kivonták a szereket a forgalomból, néha bebizonyították, hogy milyen maradandó károkat okozott a termőföldben és az emberekben is. Itt a faluban is tudják sorolni az eseteket, amikor a "modern" és "nem veszélyes" szerekkel dolgozó traktorosok egymás után lettek öngyilkosok...

Szóval szerintem kapálni kell, nem vegyszerezni. Ha nem tudsz többet kapálni (kapáltatni), kézzel, géppel, lóval akármivel, akkor ne művelj több földet.

A hatékonyság, az a bűvös sokszor mondott szó, pedig nagyon furcsa. Gabonával hatékonyságra törekedeni itthon? Versenyezni Ukrajna vagy Amerika végtelen szántóival? Esélytelen. Nem hatékonynak kéne lenni, hanem kihasználni az adottságokat és nagyszerű, különleges termékeket állítani elő. Kézműves, kisszériás nagy hozzáadott értékű termékeket. Dörgicsén soha nem leszel olyan "hatékony", mint egy spanyol vagy chilei termelő. De tudsz (gondolom) olyan egyedi kézműves terméket előállítani, amit egy spanyol nagygazda nem tud.

A mi vitánkra visszatérve: Olyan ez mint egy ateista és egy istenfélő vitája arról, hogy van-e isten. Valószínűleg soha nem fognak egyet érteni. Ettől még mindketten boldogan leélik életüket.

Azért remélem, hogy nem személyeskedésnek veszed a válaszomat, hanem párbeszédnek (mert annak szántam, csak tényleg nem értettem a kommentedet).

Üdv

le77hi 2013.04.07. 10:29:00

Ez olyan mint amikor rájöttek,hogy nem kéne hússal etetni a marhát mert kerge marha lesz belőle!A premix maradt mert az hozza ki az igazi húsformákat,csak az összetevő változott.Én sajnos Tirolba kényszerültem tőkét gyűjteni a saját gazdaságunkhoz, de legalább látom hogyan hódítják vissza a vásárlókat a kis piacok!Az intenzív termelésnek óriási költségei vannak és ezt a fogyasztó így vagy úgy de megfizeti!Orvoshoz biztos többet jár aki a kék piros gazdaságosat veszi ami már nyomokban sem tartalmaz élelmiszert!A múltkor találtam olyan tejterméknek nevezett valamit ami 0,002 tejtartalommal bír ez már arcátlan csalás kategória!De a legnagyobb baj a sajtokkal van kivéve talán a penészes sajtokat,mert penészt csak jó minőségű tejből készült sajton lehet növeszteni!Bár szerintem már ezen is dolgoznak a szorgalmas kísérletező robotok!
Minden jót:Krisztián

Kelma 2013.04.15. 08:35:42

Környezettudatosság és biodízel???? Ezt a maszlagot már csak nem eszi meg senki, aki picit gondolkodik. Élelmiszer alapanyagot a tankba tölteni??? Azután arról rinyálni, hogy túlnépesedés van??? Egyetlen adat: egy afrikai ember számára egy évre elegendő kukoricamennyiségből 70 liter, azaz 1 tanknyi biodízel készíthető. Ez a cirkusz is csak az egyre tarthatatlanabb intenzív termelés (Monsanto világuralom) elméletet van hivatva támogatni.
süti beállítások módosítása