Hová került a lószar? (megfejtés)

2013. február 26. 07:31 - fekete-barany.blog.hu

A kérdés fel lett téve, de a láz és egyéb szabadon választott programok miatt nem lett megválaszolva. Nos,a  városból jött gazdálkodó azt gondolta....

itt megállok egy szóra, és elmondom bárányné esetét (eseteit), mit is jelentenek ezek a szavak, városból jött..városi ficsúr stb..

- Bárányné ugyanis egy csinos kozmopolita (újuújj ezt a szót manapság igen cifrán félremagyarázzák- mondjuk világlátott) városi leány (férjeként én ezt állíthatom). A gond az, hogy sokan nem hiszik el a piacon, hogy a zöldség amit árul, az ő terménye. Nem hiszik el, hogy földtúró. A nyíltabb emberek meg is mondják. Aha, maga bio termelő, biztosan...

Válasz1: Szívesen látjuk a kertünkben, itt a címünk, jöjjön el és nézze meg a saját szemével (eljönnek, elcsodálkoznak, elhiszik)

Válasz2: Nézze meg a kezemet (reggeli spenót szedéstől lemoshatatlanul fekete), ezzel a kézzel szedtem ma hajnalban a zöldséget, nos már elhiszi?

Általában mindkettő működik...

- Már sokszor kérdezték a faluban, hogy hová rohanunk? A veteményes kert a ház mögött cirka 300 méter hosszú, bárányné nyáron futva közlekedik a kertben. Jönnek a vevők, intézni kell ezt-azt, művelni, készülni a piacra...rövid a nap 24 órája amiből 16 óra biztosan munkával telik. Szóval nem lehet cammogni. Jön a vevő és azt mondja, kéne neki még egy pár szál petrezselyem. Futás 150 méter oda és ugyanannyi vissza. Egy helyi barátunk meg azt kérdezni fejét csóválva: Mikor lesztek végre igazi falusiak? Hová ez a sok városi izgágaság, a rohanás?

Szóval a lószar...

 Tavaly kétszer fagyott el több ezer palánta a fóliában. A legutolsó eset április végén volt, így nagyon későn kerültek ki a végleges növények a földbe. Idén bárány úr - jó városiként- gondolt egyet és elhatározta, hogy megfűti a fóliát. Infra fólia fűtés, tök jó...

Jöttek a bio gazdák és csak mosolyogtak. Fűtés árammal? Oszt azt meg minek?

Megoldás:

Szétkaptuk a fa csirke ólat, az anyagából építettünk kb. 1 méter magas fa kazettákat a fóliában. Teleraktuk lótrágyával (10m3) és vártunk.

Jelentem, ma reggel kinti hőmérséklet kb. 3 C, fólián belül 18 C !!!!

Ma befedjük a trágyát egy réteg földdel és indulhat a palántázás. Idén 40.000 palánta kell, hogy készüljön!!

folia1.JPG

 folia2.JPG

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr735105834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saphyro 2015.02.16. 02:43:05

Hali!

Tudnál írni erről a fűtési módszerről kicsit bővebben? :)
Mennyire volt lócitromszag?
Meddig volt fűtési ereje az anyagnak,
és átlagosan hány fokot produkált?
Előre is köszi! :)
süti beállítások módosítása