Vigyázat Ehető!!!! Gyertek el!!!!

2012. december 05. 17:21 - fekete-barany.blog.hu

eheto_1.jpg

Kedves normálisan élni kívánó emberek!!

Pár hete kaptam egy levelet a védegylettől, amiben felajánlották, hogy egy országos kampány részeként mi is megkapjuk azt a kilenc dokumentumfilmet, amelyet neves filmesek készítettek - többek között a BBC felkérésére - mezőgazdaságról, élelmiszeriparról és az ezekben rejlő kockázatokról, csalásokról, valamint olyan nemes kezdeményezésekről amelyek kiutat jelentenek az ipari élelmiszerek világából. 

Megnéztem a filmeket és amellett, hogy mindegyiket nagyszerű és tanulságos alkotásnak tartom, elgondolkodtató, hogy mintha a legfontosabb üzenet az lenne, hogy a közösségek tudják csak áttörni a képzeletbeli gátakat, a közösségek tudnak csak nagy léptékű változást elérni. Mit kell megváltoztatni? Az alapvető gondolkodásmódot. Azt, hogy ma még a parasztember is a Tesco-ban veszi meg a tojást, azt, hogy ma normális, vegyszermentes élelmiszert találni külön kihívás, azt, hogy a köznépi gondolkodásban az élelmiszer minősége nem számít csak az ára, azt, hogy elszoktunk a jó ízektől, a hagyományos élelmiszerektől. Végül, de nem utolsósorban azt, hogy nem vagyunk tisztában (és mintha nem is érdekelne bennünket), hogy milyen egészségügyi kockázata van az intenzív termelésnek, a vegyiparrá vált élelmiszer előállításnak. 

Vagyunk egy páran akik elhatároztuk, hogy teszünk gyermekeink és a saját sorsunk érdekében, ezért összefogunk és a közösség erejével megpróbálunk változtatni a dolgokon. Első lépésként a következő hónapokban egy párszor összejövünk, megnézünk filmeket, beszélgetünk arról, hogy hogyan látjuk a körülöttünk lévő világot és, hogy mit tudnánk változtatni rajta.

Az első filmvetítésre 2012.december 8.-án szombaton, este öt órakor kerül sor a Bencés Apátság Illyés Gyula Általános Iskolájában. A bemutatásra kerülő film egy francia kisvárosról szól, ahol a helyiek fellázadnak az intenzív termelés okozta egészségügyi problémák miatt és megpróbálnak tenni saját sorsuk érdekében.  

Az esemény nyílt,  várunk mindenkit szeretettel, a belépés ingyenes, de a helykihasználtság miatt kérünk mindenkit, hogy regisztráljon az alábbi címen: barany500@gmail.com

Az estére meghívtuk Pálffy Gyula köveskáli borászt is, ő egy kis borkóstolóval fog kedveskedni nekünk. Mi sütünk egy kis aprósüteményt, készítünk forró bio paradicsomitalt, egyben arra kérünk benneteket, hogy akinek van lehetősége az egy tányér házi süteménnyel vagy egy termosz teával lepje meg a többieket.

A film francia nyelven, de magyar felirattal kerül levetítésre, véleményem szerint 11-12 éves gyermekek már szívesen megnézik. 

Az esemény házigazdái: Allacherné Szépkuthy Katalin a Hungária Öko Garanciától és Járosi Tamás alias Fekete-Bárány, 

Remélem találkozunk szombaton!

Üdvözlettel

Fekete- Bárányné és Bárány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr544949396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása