Büntetőfeljelentés és újabb nyílt levél- elszabadulnak az indulatok?

2012. október 16. 14:04 - fekete-barany.blog.hu

Az előzmények tegnapról:

"Feljelentés Bűncselekmények miatt

A tegnapi napon büntető feljelentést tettem a Tapolcai Rendőrfőkapitányságon ismeretlen tettes ellen fenyegetés, lopás, rongálás és egyéb bűncselekmények miatt.

Az ellenünk való igazságtalan, méltatlan és gerinctelen szervezkedésekkel együtt több fenyegetést is kaptam amely szerint:

  • Meg fogják mérgezni az állatainkat
  • Véletlenül erre fog tévedni egy szarvasmarha csorda, amely véletlenül le fogja taposni a kerítésünket és szétzavarja az állatainkat
  • Családtagjaim és ellenem való erőszak fogalmazódott meg 

Ezzel együtt péntek éjjel betörtek a területünkre, a kerítést megrongálták és állatokat, eszközöket és anyagokat tulajdonítottak el valamint üvegcserepeket szórtak szét az állatnevelőben. "

És a levél:
 

Nyílt levél

Balatonhenye Önkormányzata 

Szalai István polgármester úr részére

2012.10.16.

Tisztelt Polgármester úr, Tisztelt Önkormányzati Képviselők!

A dolgok sokat változtak az elmúlt két hétben. Most már tudni vélem, hogy miért ürült ki ez a falu, miért nincs itt egyetlen vállalkozás és miért van szégyenszemre ez a páratlan adottságokkal rendelkező település halálra ítélve. Ne külső körülményt keressenek, az ok az itt élők akaratában keresendő. Míg minden környékbeli település szépen fejlődik addig itt nem történik semmi (kivétel, hogy én játszóteret építek és beköttetem az internetet), pusztán azért mert Önök ezt így akarják.

Az elmúlt hetekben nem csak nemtelen és igazságtalan támadásokkal szembesültünk (amely mögött egy ellenük irányuló egyszerű telekspekuláció és az ebből eredő ártó szándékok álltak), hanem azzal is, hogy az egy-két család által indított szervezkedéssel feltételezéseim szerint az önkormányzati képviselők és a polgármester is azonosulni tudott.  A gond az, hogy a probléma tárgya ami ilyen erőszakos hullámokat kavart az csupán 11 mangalica azok pár napos csöppségei. Mi pedig arról álmodunk, hogy üzemet építünk, vágópontot, zöldségfeldolgozót, állat és növénynevelési integrációt hozunk létre. Ha tíz malac léte élet elleni fenyegetésekkel zárul akkor felesleges ennél többről álmodozni. Ez a település jelenleg nem akar semmilyen fejlődést. Annak a kérdésnek az eldöntése nem az én feladatom, hogy ez az (nem)akarat vajon csak egy szűk kisebbség véleménye (pár család) akik ráerőszakolják ezt az  a többségre vagy a többség is a változások ellen van.

Az élet nem áll meg, máshol tárt karokkal és örömmel fogadnak egy fiatal, dolgozni és beruházni akaró vállalkozót, így az első üzem építését egy másik településen napokon belül elkezdem. Ez azt is jelenti, hogy jövőre már munkahelyek és adóbevétel is fog keletkezni, nem Henyén hanem máshol

Mivel Önök is asszisztáltak vagy tevékenyen részt vettek az ellehetetlenítésünkben, így becsapva érzem magamat. Vettem egy telket a falutól amire nem fogok tudni építeni, az egész arra volt csak jó, hogy a falu veszteséges költségvetését a pénzemmel kipótolják. Szeretném, ha megkeresnénk annak útját, hogy milyen módon tudjuk a szerződésünket felbontani, a telket visszaszolgáltatni.  Mivel itt nem tudok beruházni, így nincs szükségem a telekre sem, a kifizetett vételárat vissza szeretném kapni.

Ezzel együtt felhívnám szíves figyelmüket arra, hogy ugyan vállalkozni itt nem fogok, de a falu teljes jogú polgára vagyok és aggódom az itt lévő események miatt, aggódom az erőszak megjelenése valamint a kilátástalan jövőkép miatt. Jelen levelemmel kezdeményezem, hogy a polgármester tartson egy nyílt önkormányzati ülést amelyen vegyen részt minden képviselő és nyissanak bárki által látogatható nyílt vitafórumot. A beszélgetés témája legyen az, hogy “Merre tovább Balatonhenye - ki, hogyan látja a falu jövőjét?”. Azt gondolom, hogy a múlt és jelen sérelmei nem fontosak, ami fontos az az, hogy kinek milyen elképzelése van a jövőről (van-e egyáltalán), illetve a januári törvényi változások milyen problémákat hoznak a falu életébe. 

Tisztelettel

Járosi Tamás

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr144851998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása