Vidéken nem tudsz jó óvodát, iskolát találni!! (???)

2012. szeptember 08. 06:09 - fekete-barany.blog.hu

Baráti körben gyakran hangoztatott kijelentés, hogy szép-szép ahol és ahogyan élünk, de mi lesz a gyerekekkel? 

Ilyenkor hitetlenkedve fogadják elbeszélésünket, hogy miszerint amikor kerestük a helyünket, jártuk a falvakat (több mint egy évig heti rendszerességgel), akkor maga a kiválasztott iskola volt az origo, az igazodási pont. A tihanyi - akkor még önkormányzati- iskola olyannyira megtetszett nekünk, hogy abban biztosak voltunk, hogy ide fognak járni a gyerekek. Már csak egy szép falut kellett találni a közelben (megfizethető árakkal).

Nem tudom most ecsetelni a pedagógusok példamutató munkáját és hozzáállását, a kiscsoportok előnyeit, a gyermeki közösség olyan mértékű működését ami osztályok (évfolyamok) határait dönti le, legyen csak elég a legkevésbé fontos de a legjobban érzékeltethető tény, maga a helyszín.

Szegény gyermekeim (Sára és Ricsi) a tihanyi belső tó partján üldögélnek az osztályteremben. Tegnap osztályfőnöki órán elmentek fürdeni a Balatonba. Néha kirándulnak a hegyekben, reméljük nemsokára beindul (a régebben már működött) vitorlásoktatás. Ja, és el ne felejtsem, idén átvették a Bencések az iskolát. Soroljam még?

Inkább elmondom és megmutatom, hogy szegény sorsú Hanna, milyen óvodába került. Egy Tihany tetején lévő kastélyba, ahol medence van az udvarban, pazar kilátás a Balatonra, a szomszéd épületben egy szuper kézműves fagyizó. Mondjam tovább? Meséljek az új óvonénikről akik ölelgetik és csókolgatják a gyermeket, akiből egy nap alatt eltűnt a jelentős stressz, az izgalom az új közösség az új helyszín, anya távolsága és még ki tudja mi miatt?

Szerintem jó helyen vannak, nem is lehetnének jobb helyen, nemde?

ovi1.jpg

ovi2.jpg

ovi3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr144760750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása