Új jövevények

2011. november 25. 18:34 - fekete-barany.blog.hu

 Elhatároztam, hogy jövőre nem megyünk húsboltba, csak a tanyán lévő állatokra számítunk (remélem ezt a posztot a gyerekek nem fogják olvasni). Első lépés tehát állatot szerezni. Szereztünk is, 5 kismalacot, mint a mesében...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsikék, édesek, és nagyon barátságosak (a gumicsizmám orrát szokták rágcsálni). Építettünk gyorsan egy malac óvódát, egy picike óllal amit teletettünk szalmával.

 

És akkor jöjjön a kevésbé jó hír. A telepítést követően az egyik malacka ödémás lett, besokkolt és csak feküdt a földön és rángatózott. Az állatorvos szerint az elválasztás valamint az utazás miatti stressz lehet az alapvető ok, de valószínűleg a takarmány váltás is közrejátszik (nálunk forró vízzel kevert kukorica-búza darát kapnak). A kis beteget a hideg idő beálltával betelepítettük a házunkba, kapott orvosságot, azaz antibiotikumot és valószínűleg szteroidokat is. Ez ez utóbbiak egy bio gazdaságban talán furcsán hangzanak, de itt már nem a tiszta hús, hanem egy élet megmentése volt a cél. Hogyan is volt a kishercegben? Amit megszelídítesz azután felelősséggel tartozol! Napokig tartott a kezelés, pár nap lábadozás a melegben, majd amikor gyógyultnak látta mindenki, vissza az óvodába a többiekhez. Pár óra múlva ismét besokkolt, kezelés elölről. Másfél hét után úgy döntöttünk, hogy nem kísérletezünk tovább, mivel féltünk a többiekre való átfertőzéstől is (hátha rossz a diagnózis és fertőző betegsége van). Egyszóval be kellett végeznie. Azóta is lelkizünk az ügyön. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr843411588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása