Kutyák

2011. november 13. 20:55 - fekete-barany.blog.hu

Kettő van. Jó fejek, de a kertes-házas városi kutyák elkényeztetett élete után nem tudnak még mit kezdeni a vidéki dolgos hétköznapokkal. A korábbi 1000 nm-es telek helyett most 1,5 hektár, azaz 15.000 nm a területük. A collie (skót juhász) régi családtag, nagyon tanulékony, emberbarát. Kiváló ösztönei vannak és védi a falka területét.  A másik a kuvasz- bernipásztor keverék, kis kajla, egy évesen már kb. 65 kg!!

Néha a halálba kergetnek annyi gond van velük.

Egyszer láttam egy dokumentumfilmet, amelyben egy kisérletet végztek arról hogy a városban felnőtt pásztorkutyákban megvan-e a terelő ösztön. A kísérlet során border collie kutyust kivétték a városból és betették egy juhnyáj közepére. A kísérlet sikerült, a kutya pár perc alatt terelni kezdte a nyájat.

Nos, ezt a kísérletet elvégeztük mi is még a korábbi telkünkön, de nem egészen úgy sikerült mint a spektrumon látott filmben. A kutya ugyan kontaktusba került a báránnyal a területünkön, de a bárány kergette a kutyát és nem fordítva!!!

Ezek után a jelenünkben a tyúkok egy részét kellett a kutya szájából kiszedni (ja, nem mondtam vannak tyúkjaink!). A malacok közé is ha bemennének, balhé lenne!! (ja, nem mondtam vannak malacaink!!).

Komolyan, itt vidéken más az élet, itt egy kutyának feladata van. Csak úgy lehet az életünk része, hogy ellátja a feladatát, őrzi a falkát. A városi rest életnek vége van. Nagyon szeretjük őket, de én személy szerint nem tudok néha mit kezdeni a helyzettel, ahelyett, hogy segítenének, inkább attól kell félni, hogy kárt okoznak. Egyel több keresztet vettünk így magunkra. Valahogyan biztosan megoldódik.....

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr73375288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása