Első pofon

2011. november 13. 20:29 - fekete-barany.blog.hu

A házat amit nagy örömmel megvettünk csaknem teljesen le kellett bontani.

 

Kiderült ugyanis, hogy nemcsak, hogy gyakorlatilag nincs alapja (erre még számítottunk) hanem csatorna hiányában a fürdővizet évtizedekig egy ponton kiengedték a telekre, amely szépen lassan kimosta még a meglévő szerény alapot is. Az egyik főfal így gyakorlatilag kidőlt. 

Statikus szakembert hívtunk.

Négy hét alatt sem érkezett meg (legutóbb lerobbant az autója az M7-en). Hívtunk egy másikat. Az sem jött el a megbeszélt időben. Talajmechanikust hívtunk. Ő rendes volt megjött időben, mintát vett és elment. Közben előkerült az eltűnt statikus (!!) méghozzá úgy, hogy előzetes egyeztetés nélkül megjelent a telken és elkezdett méricskélni. Elzavartuk. Előkerült a második statikus, aki megnézett mindent majd közölte, hogy a számításokhoz szüksége van a talajmechanikus adataira. Most a változatosság kedvéért a talajmechanikus tűnt el, hetekig még a közeli barátai sem tudták elérni. Előkerült. Hosszú alkudozás, anyázás, stb. Végre megcsinálta a talajmechanikát amit elküldtünk a statikusnak. Ő közölte, hogy két hétig nem ér rá, utána meg megy Hévízre nyaralni!!!!

No, uccu neki, újabb statikus keresése. Sikerült!! Megvan!! És meg is csinálta a munkát!!

Időközben ugyan lebontottuk amit kellett és megépítettük amit kellett, de nembaj!! Van egy rajzunk amit elrakunk emlékbe!!

Azt mondják valamiféle válság van, meg a tervezőknek, kivitelezőknek nincsen munkája. Éhhez képest igen nehéz olyan szakembert találni aki el is jön a megfelelő időpontban és el is végzi a munkát az ígért feltételek szerint.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr183375233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása