Tegyünk különbséget jó és rossz között

2012. december 13. 21:27 - fekete-barany.blog.hu

Az előző posztban írtam arról, hogy meg kell nézni mit eszik az ember. Megmutatom mire gondoltam.

repa1.jpg Mi van a képen? Hat répa? Nem három répa és három répának látszó tárgy. Az egyiket találomra vettem egy zöldségesnél aki a nagybaniról hozta, a másikat mi termesztettük. Semmi cécó, semmi hókusz-pókusz, csak el lett vetve a teljesen átlagos mag az előkészített földbe, locsoltuk, kiszedtük, vermeltük. Ez lett belőle. Miért nem hasonlítanak akkor?

repa3.jpg

Van egy tippem: Szerintem az a kis satnya sápadt valami nem látott két dolgot életében: Termőföldet és napfényt. Hiába az a "szent" mérnöki tudás elérte, hogy tápoldatban, lombik bébiként fólia alatt is lehet élelmiszert előállítani. Te melyiket eszed?

repa4.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr974964345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smooth binary 2012.12.18. 09:11:50

Az nem lehet, hogy két különböző fajta?

fekete-barany.blog.hu 2012.12.19. 17:48:14

@Smooth binary: De igen, részben erről szól a cikk. Más fajta és más termelési mód. Az intenzív fajta úgy van nemesítve, hogy bírja a nem természetes körülményeket és a hosszú szállítást, a hosszú tárolást. Ettől a sok nem természetes dologtól válik műanyaggá. Szó szerint. Mert a mai világban olyan zöldségeket eszünk amelyek rendkívül tartósak, nem romlanak meg sokáig. Ez azt jelenti, hogy nem bomlanak le egykönnyen. De a gyomrunkban sem.

Enetka 2013.01.30. 21:40:13

Emlekszem milyen volt a repa gyerekkoromban, de most a bioboltban is ugy nez ki a repa, mint az a kicsi satnya... Akkor hogy is van ez?

fekete-barany.blog.hu 2013.02.03. 22:17:15

@Enetka: Gondolom a friss répa most fólia alól jön ezért lehet kicsi. De lehet, hogy fajta jellegzetesség. Én személy szerint nem hiszek a teljes fóliás termesztésben, a jó terméshez napfény és eső is kell.

Enetka 2013.02.04. 08:57:07

Az mindenesetre latszik az igazi répán, hogy csak úgy hasad a kés alatt, csupa nedvesség...
Ismertem valakit aki mergelodott, hogy "itt az EU, jönnek a 'lekerített végű' répák" - akkor még nem értettem miről beszél, miért baj az, ha "könnyebb pucolni". Én addig csak "hegyeset" láttam. Mindenesetre ma még a bio is kerek, akár zamatos, akar nem.. :-(
süti beállítások módosítása