Beindult a zöldségszezon!!

2012. július 10. 15:51 - fekete-barany.blog.hu

mangold2.jpg

krumpli2_1.jpg

Aki nem ismerné fel, a felső kép az egyébként itthon állítólag őshonos mángoldot tartalmazza. Ha így sem ismerős, akkor ez a blitva, amit Horvátországban krumplival szolgálnak fel bármikor, amikor halat kérünk. Az alsó pedig egyszerű rózsa burgonya, azaz újkrumpliként felszedve.

És egy kis ráadás, minden vendégünk és a helyi éttermek kedvence: Junior cékla!!!

cekla.jpg

Mit lehet ezzel kezdeni?

Rém egyszerű: A levele és a a szára is ehető, akár salátaként is. A cékla gyökér pedig készülhet simán alacsony lángon főzve, ez esetben a rövid kíméletes főzés után meg kell hámozni és magában köretként adni. Másik elkészítési mód: vékonyan nyersen meghámozni, felkockázni és tepsiben megsütni (szokták egészben, fóliában is), a sütés után melegen egy kis lágy balzsamecettel, vagy balzsam krémmel meglocsolni---- Isteni csemege!!!

Mivel rajongunk az újkrumpliért, ezért számos módját találtuk annak, hogyan lehet egytálételként elkészíteni. Az egyik mód az, hogy a friss újkrumplit nyersen felkockázzuk, a szintén felkockázott junior céklával együtt tepsibe helyezzük, locsolunk alá egy kis mangalica zsírt és kisütjük 200 C hőmérsékleten. Hús nélküli egyszerű nyári egytálétel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr14642699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása