Válaszok és új tervek (és eladó gépek)

2014. január 12. 18:36 - fekete-barany.blog.hu

Nagyon örülök annak, hogy sokakat érdekel a sorsunk, sok olvasónk van és egyre több üzenetet kapunk különböző formákban. Elnézést kérek azért, hogy nem tudok mostanában minden kommentre, mail-re válaszolni, kicsit leterheltek vagyunk… most azonban válaszolnék a legutolsó kérdésekre:

A tihanyi piacon (és egyéb közeli piacokon) dolgoztunk úgy 1,5 évet, a tapasztalataink rosszak (erről írtunk eleget), hiányzik a hitelesség, így aki valóban termel, kapál, küzd, az versenyhátrányban van a kereskedőkkel szemben. Ebből kisebb mértékben csinálunk elvi kérdést, a nagyobb gond, a szomorú valóság az, hogy egy valódi kézműves így nem él meg. Kimész a piacra, árultok tízen burgonyát, de csak háromnak van földje és ebből csak ketten termelnek valamit a földön. Tehát két valós termelő szemben a másik nyolc nem termelővel, akiket persze ha megkérdezel, hogy honnan van a burgonya, akkor elmondják, hogy reggel szedték a földön - otthon.

Jó esetben eladsz 30-70 ezer forint értékű árut, a szezon pár hét, a helypénz, gázolaj, soroljam még? A vándor piacozás még ennél is rosszabb...

És kiesel egy napra a termelésből.

Másik kérdés, hogy miért fogtunk bele ennyi sok dologba? 

A válasz ott van feljebb. Kell lennie megoldásnak, ehhez ki kell építeni a csatornákat, oda kell vinni a terméket a vevőkhöz, ismeretterjesztéssel kell foglalkozni, meg kell próbálni formálni a köztudatot. Persze mi nem tudjuk megváltani a világot, de legalább egy kicsit járuljunk hozzá a fogyasztói és gasztronómiai kultúra fejlődéséhez ami így minket is megsegít. Szóval vigyük közelebb a dolgokat a vevőkhöz, ehhez kell kommunikáció (lsd. blog, facebook, stb.), kellenek értékesítési csatornák (Biobalaton piac, Malackrumpli étterem, egyéb gasztro vonalak, értékesítés törzsvevőknek, stb.).

Minden amit idén tettünk egy jól kitalált és felépített terv része volt, csakhát nem jött össze, kudarcot vallottunk. 

Mi lesz most, hogyan tovább?

Úgy döntöttünk, hogy átstrukturáljuk a dolgokat, lesznek tevékenységek és termékek amelyekre jobban koncentrálunk és olyanok is amelyekre kevésbé (pl: idén jóval kevesebb állatot fogunk tartani, viszont a tavaszi fóliázásra koncentrálunk, hogy minél korábban legyen zöldségünk).

 

Első nagy lépésként fel kell szabadítanunk forrásokat, így két gépünket eladjuk, kérjük ha lehet segítsetek megosztással, hogy minél hamarabb vevőket találhassunk:

 MTZ 82

Gyártási év: 1994

Nagy műszerfalas, oldalváltós, + KHR 1.500 homlokrakodó szintszabályzóval, nagy kanállal és bálatüskével, kiváló állapotban, frissen szervizelve.

.Ár: 2.850.000,-

IMG_1361.jpgIMG_1363.jpg

AVANT munkagép

Finn gyártmány kubota motorral, Mo. forgalomba helyezett, végig márkaszervizben (importőr) szervizelve, garantáltan 1.164 munkaóra, rengeteg művelő eszközzel: komplett ásószerelék, teljesen új talajfúró, négyfunkciós kanál, stb.

Nagy előnye: Könnyű súly, födémen is tud járni, 3,5 tonnás mikrobuszba befér, szűk helyen tud dolgozni mivel saját tengelyében megfordul.

További részletek ezen a linken (a gép az importőr telepén áll leszervizelve) 

avant.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr305754670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása