Fesztiválok idején

2012. március 18. 21:40 - fekete-barany.blog.hu

 Nagyszerű fesztiválok vannak ilyenkor télen- tavasszal. Látszik, hogy ébredezik valami. Ébredezik az a tudat, hogy nem kell mindent megenni, amit meg akarnak etetni velünk. Ébredezik az a tudat, hogy lehet másképpen élni. Sokan keresik az egészséges élelmiszereket - uram bocsássa meg - nem csak az egészségük miatt, hanem azért is mert a kézműves élelmiszerek, az organikus vagy bio termeléssel előállított alapanyagok egyszerűen finomabbak, élvezetesebb a fogyasztásuk mint az a sok ipari vacak amit a boltokban lehet kapni. 

A trend (évtizedek negatív spirálja után megfordulva) igen kedvező, sokan keresik az ehető termékeket. Igen, azt mondom ehető, mert a műanyag az nem ehető. Az ipari vegyszer sem ehető. Meg lehet ugyan enni, de nem szabadna. A sok ipari szemétre inkább azt kéne ráírni, hogy "emberi fogyasztásra nem alkalmas". Túltartósítás, mesterséges adalék anyagok (ezek vegyszerek!!!), rovarirtószer és műtrágya maradványok, génkezelt alapanyagok, újrahasznosított melléktermékek, stb.

Elképesztő, hogy a modern élelmiszer technológia milyen hazugságok árán mit etet meg velünk (erről majd írni fogunk).

A trend tehát kedvező fordulatot vett, kialakult egy réteg aki fogékony a rendes élelmiszerekre, aki keresi az igazi ízeket, aki hajlandó többet tenni azért (többet utazni, többet utánajárni), hogy elérje a termelőket, felfedezzen új termékeket.

Az ébredező tudat  megtestesítői tehát azok a manapság elképesztően sikeres fesztiválok- vásárok, ahol ezeket a termékeket a termelők felhozzák a városba és bemutatják a közönségnek. Az egyik személyes kedvencem a Mangalica Fesztivál, amely idén zord időben, hidegben és hóesésben lett megtartva, mégis tele lett a Szabadság tér (vagy hogy a fenében is hívják éppen most). Vidékről gyakorlatilag lehetetlen volt feljutni, az autópályák járhatatlanok voltak, az M7-en úgy jöttünk 80 km-ert, hogy 15-20 cm szűz hó volt, 3 óra alatt egyetlen kotróval sem találkoztunk. Szerencsésen felértünk és örömmel kóstolgattunk végig mindent amit csak lehetett.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr534324699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása