A gazda vacsorája

2013. március 08. 13:15 - fekete-barany.blog.hu

kel_1362744864.jpg_800x1071

Nekem van valamim ami sokaknak nincs. Van például frissen szedett kelbimbóm, amit nagyon-de-nagyon szeretek, főleg most amikor már minden porcikám kívánja a friss zöldséget (túl vagyunk több disznóvágáson, kakas selejtezésen, úgyhogy egy pár hétre lennék vega...)

Szóval:

Saját házi szalonna kockázva - kipörcölve, közben 60-80 C közötti vízben egy picit posírozva a kelbimbó. Amikor ezek megvannak, akkor a  nagyon forró szalonna pörcön (és annak zsírján) hirtelen meg kell még pirítani a bimbót.

Só ízesíteni és borssal fűszerezni, és már készen is van a vacsora!!!

Mondanom sem kell, hogy nem lehet a fagyasztott ipari termékhez hasonlítani....

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr215123130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buta_lúd (törölt) 2013.08.06. 19:43:13

Ezt már nem állom szó nélkül.
Ja, vega. Kelbimbó szalonnapörccel. :)
Lassan elérek a jelenig a blogodban. Bár az ilyen ezotéria-homeopátia-biodinamikus dolgokra csak sűrűn pislogni tudok, mégis: hajrá Bárányék!

buta_lúd (törölt) 2013.08.06. 19:43:13

Ezt már nem állom szó nélkül.
Ja, vega. Kelbimbó szalonnapörccel. :)
Lassan elérek a jelenig a blogodban. Bár az ilyen ezotéria-homeopátia-biodinamikus dolgokra csak sűrűn pislogni tudok, mégis: hajrá Bárányék!