Tündérország? Már csak por és hamu...és még majd jön az APEH is!

2012. október 11. 14:18 - fekete-barany.blog.hu

Tündérország az a hely ami a lelkünkben, a képzeletünkben létezik. Egy szép falu (pont mint Henye), kedves, egymást segítő emberek, sok munka, sok terméssel, jó kedvvel, nyugalommal, békében és tisztességben.

Az elmúlt napok eseményei ismertek, annyit tennék még hozzá, hogy vannak akik nem voltak restek, befáradtak az APEH-ba (vagy hogyishívják most éppen) és megkérdezték, Bárányék miből tudnak telket vásárolni, állatokat venni, beruházásokat indítani?

Mert az mégsem járja, hogy jön ez a tüsihajú pesti taknyos gyerek és vesz egy házat (házromot). Meg egy telket, meg mégegyet. Aztán meg nini, milyen szép disznói vannak egyből 10 is. Beszél itt munkahelyteremtésről, iparűzési adóról meg ilyenekről, de miért is jött ez ide? Jó volt nekünk nélküle is. Egyébként meg 300-ért adja a krumplit? Ez hogyan lehetséges amikor mindenki tudja, hogy a krumpli ára 80? És a vásárlók miért jönnek házhoz?(---csiripelnek a madarak és néha meghallom amit mondanak---)

Most eszembe jut szegény nagyapám - isten nyugosztalja - aki szálfaderekú, rendkívül intelligens, nyugodt, talpig becsületes puritán munkásember volt. Ha jobb családba születik akkor sikeres mérnökember lett volna, csakhát félig árván nyomorból indult. Így is kitűnt a körülötte lévő munkástömegből, képességeivel hamar brigádokat bíztak rá és munkásként mérnöki munkát végzett. Jött 56, nagyapám védte a gyárat egy csapattal, ahogyan kivettem a szavaiból nem akart ő forradalmat, csak védték a gyár értékeit meg a gépeket, gondolta a forradalom után is lesz gyár, kell dolgozni, maradjon épen és egyben az egész. 

Letartoztatás, börtön, háziőrizet. 

A háziőrizet eltartott pár évig, néha megállt a lefüggönyözött autó a ház előtt éjszaka, kiverték az ágyból, elvitték, pár nap múlva hazaengedték. A történet arról szól, hogy a Lajos utcai gangos házban volt egy ember (vagy több) aki a gangról figyelte az eseményeket. Amikor nagyapám lement a szomszédokkal kártyázni az udvarra, egyből ment a telefon. Megszegte a háziőrizet szabályait, zsupp be az autóba, egy kis kocsikázás, börtön, pofonok, hajnalban kitették az utcára.

Most úgy érzem magamat mint akit hajnalban kitettek megpofozva az utcára és nem tudja, hogy miért történt ez az egész.

Nem félek az Apehtól, 14 éve vállalkozom, soha nem volt sem apeh ügyem (de még csak egy átlagos perem sem senkivel). Mindig rendesen fizettük az adókat, mindig adtunk számlát, adózott jövedelmünk van, ha be kell menni vizsgálatra akkor megyünk. 

De őszintén, ki az aki örülne egy ilyen helyzetnek?

Az meg egy másik kérdés, hogy miközben senkivel semmilyen témában nem vesztünk itt össze, nem is volt senkivel semmi vitánk, a falunak sokat segítettünk, sok embernek is sokat segítettünk, akkor miért történik ez velünk?

Ez a falu egyre több keresztet tesz a vállunkra és kezdem néha azt érezni, hogy nem  akarom cipelni ezeket a nem kért terheket. Kéne küzdeni az igazamért, felvállalni a konfrontációkat, rábírni az önkormányzatot, hogy támogassák teljes mellszélességgel a fiatalok ittmaradását, a munkahelyek létrejöttét, a mikrovállalkozások elindítását. Legyen faluprogram, állat és növénynevelési integráció, pályázzunk, dolgozzunk és alkossunk együtt!!

Ehelyett most takarítom Tündérország romjait, elmélkedem arról, hogy miért maradtam itt ebben a szép országban és várom a levelet (mondjuk egy idézés?) az Apeh-tól. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr474832949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2013.05.14. 07:57:36

Pontosan ezt akartam írni,hogy 56ban kiderült: másként is lehet.Ráadásul nélkülük! Na, ez a megbocsájthatatlan!Nem csak a "nagypolitikában" van így-minden szinten.Persze nem csak 56, mindíg, mindenhol a státus quot védik az emberek.
süti beállítások módosítása