Karácsonyi menü

2011. december 29. 21:55 - fekete-barany.blog.hu

 Majdnem a szokásos.

 

Azért csak majdnem, mert a házilag készülő libamáj pástétom tokaji zselében nevű mutatvány az artista (mármint a szakács) végelgyengülése - mármint év végi elgyengülése-  miatt elmaradt. Így maradt a szokásos menü az előétel nélkül:

 

- Szűz steak, hízott liba (idén kacsa) mája, burgonyafánk és szósz

 

Az igen fontos szósz idén erdei vad gyümölcsökkel karamelizált szelíd gesztenye barnamártásban.

 

Utána meg a világ (számomra) legjobb házi bejglije. Másnap, 25.-én a szokásos karácsonyi nagycsaládi menü, tatár, halászlé, húsleves velővel, legalább háromféle pecsenye, ötféle sütemény, pálinka, bor plusz 4 kiló hasra, két nap rosszullét, fogadkozás, hogy jövőre már nem eszek ennyit- pedig dehogynem....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr553505439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.