2016 - beérik a gyümölcs?

2016. május 10. 05:26 - fekete-barany.blog.hu

Eltelt 5 év… de most azt érzem végre jó úton vagyunk. Viszontagságos évek után kezdjük összeszedni magunkat, megtanultuk a feladott sok leckét és talán bírni is fogjuk erővel. Valami változott idén, hogy legyen okunk a jókedvre? Nem nagyon, sőt inkább életünk legnagyobb nehézségein mentünk keresztül az elmúlt fél évben, az évekig tartó megfeszített hajtás, stressz, a bukások sorozata, anyagi nehézségek, és Lívia által elvégzett fizikai munka (reggel 5-től estig a 60 C fóliában…)  megtette a hatását és komoly egészségügyi problémákba torkollott.

 Mégis most azt gondolom, hogy idén jó szezonunk lesz (vagy ilyen a gazdálkodó élete, hogy minden szezon elején úgy érzi, hogy most végre jó éve lesz?).

Újítjuk fel a fóliákat, építettünk 2 nagy sátrat fémből, elkezdjük kicserélni a többit is szépen lassan. Kipucoltuk a káposztáskertet, sikerült az évek óta tartó küzdelem, elrendeztüka  tulajdoni viszonyokat és elindult a terület megosztása. Töltjük fel komposzttal az ágyásokat, hamarosan tele lesznek palántákkal. A malackáink jól vannak, egy kicsit megcsappant az állomány mérete, de nyár elején kijavítjuk az elletőket és az elkülönítőket és frissítjük az állományt. 

A legfontosabb hír, hogy sikerült két szuperszonikus munkatársat találnunk (hello Petra és Balázs!) akik már nálunk (és velünk) élnek és segítenek a hétköznapi küzdelmekben, nélkülük nehezen jutnánk előrébb!!

Szóval szépen fejlődünk, egy picit nő is a gazdaság mérete, javul az infrastruktúra, biztosan mondhatom, hogy a termények minősége is még egy szintet tud ugrani…

Ősszel pedig valami őrültségbe akarunk fogni, lelkes és hozzáértő barátaink támogatásával telepítünk szőlőt és gyümölcsöt, (jó-) pár év múlva talán lesz Malackrumpli biobor?

Szóval ingújj feltürve, három, kettő, egy és….

img_4543.JPGimg_4551.JPGimg_4544.JPG

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr908701070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miria. 2016.06.08. 19:25:03

Sok-sok sikert kívánok!
Nagyon jól hangzik a biobor, remélem, hogy kemény munkátoknak meg lesz idén és a távolabbi jövőben is a gyümölcse! (Szó szerint)
Üdv!

fekete-barany.blog.hu 2016.06.09. 07:48:24

Köszönjük a kedves szavakat!!!
süti beállítások módosítása