Eljött a vágás ideje

2015. december 02. 06:32 - fekete-barany.blog.hu

Megjött a hideg, összeraktuk az új füstölőt, elindultak a vágások. Már tele az érlelő a karácsonyra szánt sonkával és kolbásszal. Elindult a kiszállítás is, minden csütörtökön megy a kocsi Budapesten és környékén egy kört, az előre megrendelt termékeket házhoz visszük telefonon egyeztetett időben  (tőkehúst is viszünk).

Érdeklődni vagy rendelni itt lehet: 06-20-40-40-041  vagy barany500@gmail.com

Mit kínálunk? Sajnos azon kevesek (nagyon kevesek) között vagyunk, akik:

- Saját nevelésű állatból dolgozunk (elszaporodtak a kolbász manufaktúrák manapság, csak állat nincs a környéken sem)

- Csak természetes növényi takarmányozás, nagy részben saját termelésű bio takarmánnyal

- Mangalicáink tisztavérű állatok, ez azt jelenti, hogy nem keresztezett állományt nevelünk, így a nevelési idő 9-10 hónap helyett 24 hónap

- Állataink szabadtartásban, kis csoportokban stresszmentes környezetben nevelkednek

- Fentiek miatt az előállított húsminőség páratlan (lásd lenti képen a karajt), a megszokott "mangalica" minőséghez képest inkább a vadhúsra emlékeztető, a zsírja, szalonnája igazi tiszta ízű csemege.

- A feldolgozott termékekben nincs tartósítószer, állományjavító, adalékanyag, stb., csak só és fűszerek. Szeretném megjegyezni, hogy a mostanság futó kolbászmanufaktúrák is kiírják, hogy nincs tartósítószer, de cimkén a pác-só (nitrites pácsó) vagy rosszabb esetben a nátrium benzoát azért előkerül. Nos, ezek tartósítószerek, nem is gyengék. Szerintünk nehéz, de lehetetlen pácsó nélkül is tartósított, érlelt terméket létrehozni (külön érdekes a szöllőcukor hozzáadása ami meg a rossz minőségű hús érési folyamataiba javít bele). 

img_1614.jpgimg_1510.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr68132284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása