Ez itt nem Rimini

2012. szeptember 17. 06:24 - fekete-barany.blog.hu

csend2_1347855253.jpg_800x598

Volt a nyárnak olyan pillanata is amikor engedve az örömteli unszolásnak, félredobtunk mindent és elmentünk jóbarátokhoz egy-egy délutánra- ide a szomszéd falvak valamelyikébe. Egy pohár jó bor (vagy több) egy kis sütögetés, szieszta a kertben (árnyékban) gyerekek, kutyák-macskák, fürdőzés, jókedv. Csend, nyugalom. 

A Káli medence ebben különbözik a Balatontól. Nem zajos tömegre vagy zsúfolt strandra vágysz, nem diszkóra vagy parti sétányra, hanem egy meghitt nyugodt délutánra.

Ezt most komolyan mondom anélkül, hogy bárkit elitélnék:

A Balaton-Felvidék és ezen belül a Káli medence nem a Balaton, alapvetően más emberek élnek itt, más emberek vesznek nyaralót vagy jönnek ide kikapcsolódni, mint a Balatonhoz. Mondok egy hasonlatot:

Siófok, Balatonfüred olyan mint Rimini. A Káli medence meg olyan mint Toszkána. Aki Riminibe akar menni az odamegy, aki viszont Toszkánába, az meg oda.

Én nem vágyom Riminibe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr94781770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása