Hajnali Skizo

2012. augusztus 24. 07:32 - fekete-barany.blog.hu

parireggel_1345785872.jpg_2592x1936

Hajnali skizo

 

 

Kelés reggel 5-kor. Hiába, szezon van, sok a munka, a heti 7 nap napi 14-16 óra is kevés, főleg úgy, hogy kora délután megdöglesz a melegben ezért be kell jönni pihenni. A hőmérő ugyan 37 C-t mutat, de kint a földön inkább 45 fok van, árnyék nincs, úgyhogy inkább este húzunk még rá egy-két órát sötétedés után...

 

Szóval, hajnali kelés. Már megszoktam, hogy ébredezéskor adok magamnak 10 percet amíg nem kelek ki az ágyból, lepörgetem a híreket az internetről a pad-en. Tudni kell, hogy ugyan tévénk van, de adás szándékosan nincs benne, mióta leköltöztünk nem tévézünk, a híreket a Kossuth meg a net szolgáltatja. Reggel 5 óra, kezdem pörgetni---- index, origo, stb.--- Simicska, Orbán, Gyurcsány, Bajnai, Vegyépszer csőd, mi lesz veled forint, hárman bennégtek egy autóban, vérnyomás emelkedik, gyomrom szűkül, Portik, Gyárfás, és az egyre szaporodó blogok amelyek arról szólnak, hogy el kell menni vagy, hogy aki már elment az mennyivel jobban él.

 

Így már rosszul kelek, ismét pesten érzem magam, a gondok körülöttem már hajnalban. Mi lesz ebben az országban, mi lesz a gyerekeinkkel?

 

Eszembe jut újdonsült barátom skizo, aki Révfülöpön magyarazta, hogy miért hívják skizonak a boraikat, miért ezt a filozófiát választották mondanivalóként. A napi meghasonulás, a világtól való elmenekülés, a tömegből az egyedüllétbe, a mennyiségből a minőségbe.... 

 

Ki a földre, hajnal hasad, csönd van nyugalom, még a kakasok is nyugton vannak.

 

Locsolni kell, elromlott a locsoló rendszer, vettem gyorsan egy szivattyút (azóta az is elromlott) kézzel slagolunk több ezer növényt. Világos van már, kibújik a dombok mögül az első gyenge napsugár, aranyszínbe borul minden. A frissen locsolt paradicsomnövényből felszabadul a jól ismert és imádott illat, a paradicsom fenséges illata, ami rögtön átölel bekebelez, bódít és nyugtat. 

 

Még mindig csönd van, csak a madarak dalát hallom. Megnyugszom, távol kerülök a reggeli hírkavalkádtól, az internetről nyomuló hírek fájdalmas zajától.

 

Itthon vagyok.

 

-----

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fekete-barany.blog.hu/api/trackback/id/tr304728970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása